De man van de toekomst - 1964-10-03

ALGEMENE INFORMATIE
Het is mei 1796. Een herberg in het stadje Tavazzano in Noord Italië.
Napoleon Bonaparte, 27 jaar, sinds kort generaal, voert het Franse leger aan tegen de Oostenrijkers. In de herberg wacht Napoleon op de komst van een luitenant die hem belangrijke brieven zal komen brengen. Als hij komt, heeft hij de brieven echter niet meer in zijn bezit, ze zijn hem ontfutseld door een jongeman met wie hij vriendschap had gesloten. Deze jonge man blijkt dezelfde persoon te zijn als een aantrekkelijke jonge vrouw die in de herberg haar intrek heeft genomen.
Tussen Napoleon en deze vrouw speelt het stuk zich eigenlijk af. Napoleon heeft de vrouw door en blijft onvermurwbaar, ondanks haar vleierijen, tót hij haar de brieven afhandig heeft gemaakt.

Personages:
Napoleon: 27 jaar, generaal in het Franse leger - Albert Abspoel, Dame: ongeveer 30 jaar, aantrekkelijk type. Durft het op te nemen tegen de latere Keizer - Fien Berghegge, Luitenant van Napoleon - Ton van Otterloo, Giuseppe Grandi: ongeveer 40 jaar, baas van de plaatselijke herberg, klein mannetje - Rob Milton
BEZETTING
Première : 3 oktober 1964 - Tivoli, Eindhoven
Auteur : George Bernard Shaw vertaald door William Sonius
Regie : Ab Abspoel
Decorontwerp : Bob Verstraete
Uitvoerenden : Ab Abspoel, Fien Berghegge, Rob Milton, Ton van Otterloo
Alleen voor niet commerciële doeleinden mag materiaal van Proloog worden gedownload en vermenigvuldigd. Bij twijfel over het gebruik of bij commercieel gebruik dient eerst contact opgenomen te worden met: proloog@toneelwerkgroepproloog.nl   Bij gebruik van fotomateriaal voorzien van naamsvermelding dient deze te worden toegepast.